Outlösta paket:
Hämtas ditt paket inte ut från speditörens ombud inom 14 dagar från det att paketet kommit dit returneras det till oss. Detta medför extra utgifter för oss som kommer att debiteras dig. För outlösta paket debiteras 100 kr + orderns faktiska fraktpris, vilket kan komma att vara högre än vid beställningstillfället, både för frakten till dig och återfrakten till oss.

Reklamationer:
Om du vill reklamera en eller flera varor i din order måste du ta kontakt med oss på Rockies.se inom 4 dagar från det att du har mottagit din försändelse. Om reklamationen avser trasig vara så kommer vi be dig att ta ett kort på både vara och emballage som tydligt visar skadan och skicka detta till oss via mail, du måste även spara allt emballage från försändelsen upp till 30 dagar efter att du gjort din reklamation. Ta kontakt med oss på Rockies.se för vidare information över hur du skall gå tillväga. Du finner våra kontaktuppgifter under länken kontakta oss. Tänk på att ha ordernummer, kvittonummer eller fakturanummer till hands om du väljer att kontakta oss via e-post eller telefon.

Ångerrätt:
Enligt distansavtalslagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar då du mottagit din vara. Om du vill ångra ditt köp tar du kontakt med oss på Rockies.se för att få vidare information om hur du skall gå till väga. Av ditt köp återbetalas alla pengar som motsvarar varornas värde. Det vill säga att vi inte återbetalar frakter och andra eventuella avgifter som kan tillkomma vid köp. Som kund står du själv för frakten tillbaka till oss samt att varan är återsänd i sin originalförpackning och i välvårdat skick.